Și tu poți

Vă invit să-i cunoașteți pe tinerii care mă ajută să cred în viitorul României.
Mesajul lui Traian către liderii ONG-urilor studențesti din toată țara este cea mai limpede dovadă că ei deja contribuie la schimbarea de care avem nevoie.personal growth

Dragi prieteni,

Anul trecut Liceul Barbu Ştirbei din Călăraşi a obtinut acreditarea pentru Bacalaureatul Internaţional. E primul liceu public din România care reuşeste. E o mare victorie pentru educaţia din România, despre care ştiu că a fost obţinută cu mult efort. A fost nevoie de câţiva ani de perseverenţă şi de mulţi bani care au fost obţinuţi de la companii private prin programe de responsabilitate socială. Realizarea este semnificativă pentru că marchează un drum pe care deja s-au înscris şi alte licee. Ce înseamnă asta? Că liceele au iniţiativă. Că schimbările pot porni şi de jos în sus. Că sistemul public de educaţie ar putea deveni mai deschis la alternative, deschis la această lume largă şi mai deschis la minte.

Victoria nu e însă completă. Legea Educaţiei Naţionale avea un paragraf în care Bacalaureatul Internaţional era recunoscut ca alternativă la Bacul de acum. Acest paragraf s-a pierdut pe drum şi nu e acum şi în varianta finală a legii. Acest lucru nu poate rămâne aşa. Ar fi păcat de toată munca depusă până acum şi un semn că nepăsarea şi/sau ignoranţa câştigă în cele din urmă. Introducerea Bacului Internaţional e un obiectiv excelent în jurul căruia merită să ne mobilizăm pentru a-l duce la capăt. E clar, specific, măsurabil, realist şi cel mai important, e critic în procesul de transformare a şcolii ca sistem.

Există deja un demers început pe care îl puteţi susţine cu o semnătura a petiţiei online şi cu promovarea acesteia.

Mulţumesc!

Traian Bruma

Centrul de Resurse pentru Organizatii Studentesti
www.cros.ro

Petiția o puteți semna “aici”.