De la vorbe la fapte

De câte ori nu ai spus la nervi

“Gata, până aici, imi dau demisia!”

Când gândul acesta revine prea des și vrei deja să faci un prim pas în acest sens, ar fi util să analizezi în tihnă motivele care te-au determinat să iei această  decizie.iStock_000001260184XSmall

Ce te deranjează cel mai tare?

Relațiile cu colegii?

– Șeful?

– Activitatea pe care trebuie să o desfășori?

– Modul în care ți se comunică?

– Programul de lucru, stilul în care primești sarcinile?

– Lipsa de viziune?

Uită-te apoi la tine, la așteptările tale și compară situația cu cea de la momentul angajării. O împrospătare a memoriei din perioada în care ai ales compania, jobul, domeniul, este binevenită.

Cât timp a trecut de atunci?

Ce aștepti atunci când te îndrepți către serviciu? Și, mai ales, pentru ce o faci?

Te-ai gandit ca s-ar putea ca o parte din nemultumirile tale transformate în frustrări să nu aibă legătură cu angajatorul? Cu atât mai mult dacă vorbim de o multinațională, vor fi greu de schimbat regulile de funcționare după bunul tău plac.

Un mind shift în plan personal după o reevaluare a motivațiilor în plan profesional îți poate readuce buna dispoziție la serviciu.

În completarea jobului care numai răspunde așteptărilor tale poți să adaugi activități care să te împlinească. Voluntariat, un job part-time într-o activitate secundară, studii sau programe de dezvoltare personală și profesională, orice simți că-ți face placere și te reprezintă.

Poate nu e nevoie chiar să-ți schimbi jobul ci să te schimbi chiar tu? Să lași pentru un timp în așteptare nemulțumirile legate de celelate persoane și să vezi dacă-ți mai place de tine. Dacă nu cumva îndoiala de sine a dat naștere la judecăți, conflicte cu mediul exterior și chiar o stare generală de inadecvare la mediul professional?

Ne place sau nu, poate că ar fi bine să acceptăm că nu numai angajatorul trebuie să se adapteze și  să facă față schimbărilor din piață ci și noi, individuălitățile care formăm compania.

Procesul de schimbare este unul complex, de durată, care se declanșează cu introspecția, conștientizarea și dorința de a merge mai departe. Urmatorul pas este alegerea modului în care faci schimbarea și nu în ultimul rând, motivul pentru care alegi să faci acest efort, obiectivul final.

Dacă nu-ți este încă suficient de clar pe ce te bazezi și cum îți vei utiliza resursele pe  noul drum, nimeni nu-ți poate garanta că vei fi mai mulțumit numai schimbând locul de muncă.

Articol publicat in Romania Libera din data de 08 august 2011

Solicita o programare

Programeaza-te