Studiu de caz – specialist

Raport pentru: OR – analist, 29 de ani, Corporate banking,

OR este din nou în postura de a căuta un job atractiv, mai ales din perspectiva dezvoltării competențelor sale.Beautiful business woman with laptop.
În ultimii 6 ani, de când și-a început cariera în banking, ca stagiară în documentare pentru lucrarea de licență, a avut multiple oportunități.

Pentru început, ca orice junior, a lucrat într-o funcție de back office din sediul central. După primul an, când i s-a oferit un post în rețea, acolo unde se învață meseria de bancher, nu s-a dat înapoi. Trei ani de activitate comercială în rețea au împlinit experiența profesională a lui OR, așa că i s-a părut firesc să primească o nouă propunere. Urma să-și pună în valoare, pentru următorii doi ani, expertiza din front office într-un departament nou creat, suport al diviziei de relații comerciale corporatiste.

Încheia o etapa profesională și analizându-și situația în comparație cu colegii de generație, a observat cu frustrare că cei mai mulți dintre aceștia primeau oferte de promovare în funcții de conducere.
De ce nu și ea?

HPI – Hogan Personality Inventory
Surprinde compatibilitatea dintre profilul personal şi anumite arii ocupaţionale (vânzări, management etc.)
Furnizează informaţii despre caracteristicile de personalitate care facilitează sau inhibă abilitatea unei persoane de a lucra într-o echipă şi performanţele acesteia.
Evidenţiază punctele forte şi ariile de dezvoltare personale.

Fragment al raportului de assessment, relevant în concluziile consilierului de carieră.

Raportul de evaluare cuprinde urmatoarele scoruri:
Stabilitate emoțională 44
Ambiție 38
Sociabilitate 31
Senzitivitate interpersonală 38
Prudență 30
Curiozitate 76
Deschidere pentru învățare 28

OR este apreciată ca un coechipier cooperant care contribuie la atingerea obiectivelor echipei. Întotdeauna se bazează pe forțele proprii în obținerea rezultatelor, evidențiindu-se ca performanță individuală.
Tratează cu tact relațiile sau persoanele dificile și are tendința de a se retrage dacă întampină ostilități.

Totodată, OR își asumă rolul de coordonator în proiecte complexe fiind un model de conștiinciozitate și perfecționism, ușor de urmat de echipă, predictiv în comportament și echilibrată în feedback.

Nivelul ridicat al interesului său pentru tehnici sau domenii noi, creativitatea și orientarea către imaginea de ansamblu, o determină pe OR să abandoneze proiectele vechi, rutinante, pentru un mediu de lucru antrenant, care să-i mențină gândirea conceptuală în activitate.

Implicații comportamentale:
– caută întotdeauna răspunsuri, se documentează;
– generează idei;
– face asocieri mentale;
– se bazează în luarea deciziilor pe o gândire structurată

Recomandări

Bazându-se pe rezultatele raportului de assessment și pe obiectivele aderate cu OR, consilierul de carieră îi propune să analizeze cu precădere ofertele pe posturi de specialiști, atât de necesari oricărei echipe. Gândirea sa strategică va fi cu siguranță apreciată pentru plus valoarea adusă echipei.
Eficiența cu care OR duce la bun sfârșit proiectele de conceptualizare a proceselor și profilul analitic au fost punctele forte pe care s-a lucrat în prezentarea sa la interviuri.
În prezent, OR ocupă un post de specialist în domeniul său de activitate, cu un nivel de salarizare similar cu cel al posturilor de middle management, ceea ce ii conferă gradul de confort material așteptat, în egală masură cu cel profesional.

Solicita o programare

Programeaza-te