Studiu de caz – leadership

IT

Raport pentru: D.I, Arhitect de sistem, 35 de ani, IT Banking


D.I este specialist în arhitectură de sisteme IT.
S-a format profesional lucrând atât în sistemul bancar cât și în industria de profil.
Una din preocupările sale permanente este să-si dezvolte competențele profesionale în domeniu și să obțină un post pe măsura performanțelor sale.

Domeniul ales este în mare măsura restrictiv, D.I primind de cele mai multe ori, oferte de posturi similare pentru care îi sunt apreciate competențele de arhitect IT.
Şi totuşi, simte că ar putea obține mai mult!

HPI – Hogan Personality Inventory
Surprinde compatibilitatea dintre profilul personal şi anumite arii ocupaţionale (vânzări, management etc.)
Furnizează informaţii despre caracteristicile de personalitate care facilitează sau inhibă abilitatea unei persoane de a lucra într-o echipă şi performanţele acesteia.
Evidenţiază punctele forte şi ariile de dezvoltare personale.

Fragment al raportului de assessment, relevant în concluziile consilierului de carieră.

Raportul de evaluare cuprinde numai scoruri înalte, peste 70%.
Stabilitate emoțională 75
Ambiție 71
Sociabilitate 92
Senzitivitate interpersonală 96
Prudență 78
Curiozitate 88
Deschidere pentru învățare 95

D.I este o persoană ușor abordabilă, vorbăreață, dinamică si care generează o atmosferă placută. Întotdeauna lasă o impresie foarte buna la prima vedere și nu resimte un disconfort în preajma persoanelor cu funcții/rang înalt.
Pe fondul încrederii ridicate în forțele proprii, lui D.I îi este recomandat să acorde atenție suplimentară interlocutorilor săi, să încerce să asculte activ și să se pondereze în tendința de a întrerupe discuția.

Fără a fi arogant, D.I are întotdeauna resurse considerabile în rezolvarea situațiilor date.
Gândirea sa strategică aduce un plus de valoare echipei și organizației din care face parte. Mai mult, nivelul ridicat de sociabilitate și senzitivitate interpersonală îl ajută pe D.I să dezvolte noi relații. Colegii, partenerii și superiorii îl apreciază pentru disponibilitatea sa și ușurința cu care comunică.
În pofida faptului că este caracterizat de un nivel ridicat al ambiției, D.I nu a accesat poziții de conducere/coordonare datorită diplomației sale. El evită confruntările și preferă să se detașeze de grupurile gălăgioase, potențiale generatoare de conflicte. Acest atribut al lui D.I, dezvoltat pe un fond educațional, a fost deseori manipulat de colegii lipsiți de scrupule în lupta pentru ierarhie.

Implicații comportamentale:
– îi plac petrecerile, spațiile care facilitează interacțiune socială;
– se simte în largul lui în team-buildinguri, mulțimi, concerte;
– caută în permanență noi experiențe cu relevanță în domeniul profesional;
– adoptă o ținută adecvată, conservatoare;
– este o prezență încântătoare, cu simțul umorului.

Recomandări

Pe baza analizei raportului de assessment, recomandarea consilierului de cariera este ca D.I să se repoziționeze în echipă/companie în vederea promovarii sau să acceseze fără ezitare posturi de management.

Planul de acțiune aderat cu el are obiective operaționale, cum ar fi asumarea unor decizii prompte, identificarea de oportunități de promovare a imaginii profesionale și dezvoltarea unor noi relații.

Solicita o programare

Programeaza-te