Gata de start

Presa de specialitate avertizează că începutul lui 2010 nu va aduce, așa cum speram, o ușoară creștere economică.
Specialiștii în HR rămân rezervați în ceea ce privește pronosticul locurilor de muncă disponibile, cu atât mai mult când vine vorba de poziții de entry level sau deschise celor proaspăt intrați pe piață, citează Wall Street in articolul Tinerii, cea mai dezavantajata categorie de angajati. Competition

Citind acest comentariu, pe care desigur prin prisma experienței de recrutor în perioada 2005-2009 îl susțin, mă întreb câți din cei care fac parte din acestă categorie se gândesc la ceva concret în acest sens.

Pentru că indiferent de industria sau specializarea pe care o vizează, întrebarea firească, la care am răspuns deseori în calitate de vorbitor la diverse evenimente, este:

“Cum să mă evidențiez, să pun în valoare tot ceea ce reprezint ca potențial candidat?”

Formatul și conținutul CV-ului, scrisoarea de intenție, recomandările și implicarea în proiecte sunt în dosarului aplicantului la job sau într-o bază de date ca alte câteva zeci, sute sau mii de candidaturi.

Ei bine, nu există formule magice care să te ajute sa fii preselectat din această fază.

Răspunsul valabil și în acest caz este că totul se face prin muncă, printr-o pregătire continuă și mai cu seamă în această perioadă, profesionist.

Am o veste bună.
Despre această imagine profesionistă și concludentă voi vorbi mâine în prima parte a zilei, cu tinerii studenți ONG-iști.
Ei au ales să fie gata la start când piața forței de muncă o să-și revină din colaps.

Astfel îți creezi o imagine de calitate în concordanță cu ceea ce conține dosarul de candidatură.

Solicita o programare

Programeaza-te