Cum dansezi cu un elefant

Ieri mi-am petrecut ziua la deschiderea “Forumului Educației 2010”.
Rezonanța evenimentelor organizate sub egida “Fundației Dinu Patriciu” iStock_000004559596XSmall mă conducea către o zi reușită dar, trebuie să mărturisesc că mi-a confirmat și chiar depășit așteptările.

Susținerea unui eveniment pe tema educației în tumultul măsurilor guvernamentale, putea desigur să perturbe acțiunea în sine. Dimpotrivă. Mesajele concise și concrete din deschidere au pus cu obiectivitate în discutie scopul evenimentului. Acela de a strange la o masă rotundă factorii implicați în procesul educațional din România.

Speakerii și moderatorii au reușit să pună în valoare ideile participanților, care desigur veniseră cu umerii plecați de măsurile bâlbâite și dure ale guvernanților.

Există soluții, și cum spunea “Marian Staș”, contribuția fiecăruia la schimbare este semnificativă.
“Cum dansezi cu un elefant?”.
Contribuind la fondul și nu la forma acțiunilor.

Sau, așa cum stă bine oricărui partener de nădeje, lăsând pe planul doi orgoliile personale, interesele politice și promovarea imaginii și alocând resurse pentru identificarea soluțiilor apoi, transpunându-le imediat în operațional.

Mai sunt două zile la fel de suculente în prezentări, studii de caz si workshop-uri.
Ideile există iar oamenii de calitate care vor să schimbe ceva și nu numai să se plangă, s-au așezat la masa de discuții.

Solicita o programare

Programeaza-te