Inevitabil

Am început activitatea cu un “eveniment” care spre surprinderea mea, cu toate că era programat în prima săptămână a anului, avea să fie încununat de succes.Brand
O sală plină de studenți români, veniți din toate colțurile țării și ale lumii, își merita aplauzele. Profesori, părinți, diplomați, ONG-uri și firme sponsori în procesul de dezvoltare al tinerilor cât și crema politică românească, au fost prezenți la a doua ediție a galei organizate de Liga Studenților Români din Străinătate.

Urmare concluziei publicată la cald pe site am avut surpriza, nu pentru prima oară, să mi se confirme confuzia care încă plutește asupra identității mele profesionale.

Nici mie nu mi-a fost ușor să observ că din partea unuia dintre sponsori și nu întâmplător fostul meu angajator, nu era nimeni prezent la eveniment. Nici măcar unul din tinerii absolvenți ai universităților internaționale pe care “îi recrutasem” ani de-a rândul în România. Prin prezența acestuia aș fi putut, scuze, reprezentantul BRD ar fi putut, demonta ideile preconcepute ale tinerilor din segmentul celor indeciși în privința întoarcerii în acasă dupa terminarea studiilor, că nu se poate face carieră în România.

Nu mi-aș fi iertat niciodată această greșeală dacă mai lucram în echipa BRD – Groupe Societe Generale. Imaginea companiei era unul din obiectivele mele anuale. Mai mult, din această cremă pusă laolaltă de organizatori, mi-aș fi putut alege potențialul de dezvoltat pentru viitorul companiei.

Din păcate pentru ei dar spre mulțumirea mea și a clienților Yourway, am avut încă o dovadă în plus că rolul meu avea să fie mult mai folositor jucat în afara BRD-ului. Mi-amintesc că am tot așa am răspuns și în noiembrie 2009, la una din întrebările primite la conferința de lansare a propriei companii.

Pe acest considerent mi-am adunat forțele să pun pe picioare Yourway Counseling și să mă bucur de rezultate după primul an de activitate. Cu “ajutorul” “prietenilor” și al familiei am găsit resurse să funcționăm în plină criză, și le sunt recunoscătoare.

Ce m-a durut și mai mult a fost că cineva mi-a trimis un mesaj de reproș pentru că nu am luat cuvântul la gală din postura de sponsor, și mai ales că nu am oferit măcar posibilitatea efectuării unor internship-uri în BRD, dacă de angajări nu se pune problema în perioada crizei.
Crezând că am fost prezentă la eveniment din partea fostului angajator, interlocutorul meu era îndreptățit și de inspirația de moment care mi-a generat identitatea vizuală a unei ținute jumătate roșie, jumătate neagră.

Dar până când și cu ce scop se mușamalizează plecarea mea din BRD?
Nu crede nimeni în zicala că “cea mai bună ascunzătoare este la vedere”?
De ce îi este teamă fostului angajator să recunoască că directorul de recrutare și gestiunea carierei a ales sa părăseasca vasul?
Cred că toți colegii mei care au contribuit la brandul de “cel mai dorit angajator” ajutându-mă să strâng laolaltă peste 6500 de noi salariați în BRD, ar fi înțeles că pot să trăiesc profesional și în alt sistem.
Un sistem pe care mi l-am dorit și l-am creat să-mi satisfacă toate dorințele de dezvoltare personală și profesională.

Atât timp cât nu am avut nimic de ascuns și am respectat un angajament auto impus și doar de ordin moral de a sta în umbră 3 luni de zile de la plecare, nu văd niciun motiv să mai păstrăm subiectul tabu. A fost alegerea mea după 16 ani de multinațională să-mi continui drumul pe cont propriu. Nu am nicio constrângere să o fac publică pentru cei ce încă mai cred că reprezint BRD-ul.

Tot de la specialiștii în comunicare și branding care mi-au oferit ajutorul mai știu că un brand se construiește dar se și menține cu efort. După primul an de funcționare al Yourway, analiza rezultatelor ne-a condus la următoarea concluzie: se cumpără Mihaela Feodorof. Mulțumită clienților care au accesat serviciile noastre, am adunat expertiză pe mai multe industrii decât cea financiar-bancară și am putut contribui la dezvoltarea tinerilor care vor prelua în scurt timp ștafeta în business.

În mod firesc, numele meu este asociat cu brandul în creștere al Yourway Counseling, serviciile noastre fiind disponibile încă din primul moment pentru oricine este dispus să investească în dezvoltarea personală și profesională, a sa sau a celor din jurul său.

Solicita o programare

Programeaza-te