De ce?

Azi se împlinesc 3 ani decând “Lume Bună” a deschis ușa prietenilor săi. Este mesajul pe care-l deschid în fiecare dimineață știind că o să am o surpriză plăcută:)

Cine mă cunoaște știe cât mi-e de greu să rezist. Am un mare apetit pentru lucruri noi și niciodată n-am timp pentru toate. iStock_000006699894XSmall

Tot din acest motiv am reacționat și la impulsul lui Mihail de a prelua leapșa în campania “Ziua 1095”.

Știam că o să găsesc timp.
Cum aș fi putut să ratez ocazia de a răspunde la întrebarea:

“Tu de ce alegi România?”

Primul răspuns care mi-a venit în minte, foarte succint, a fost:

“Pentru că-mi plac provocările!”

O viață în care ai ocazia să trăiești altfel, neașteptat, indiferent cât de bine te-ai pregătit pentru fiecare pas, este probabil ceea ce am nevoie ca să fiu eu.

Unde aș fi putut să mă dezvolt atât dacă nu în România? Până la urmă este țara mea și oamenii care-mi colorează viața ridicându-mi zi de zi provocări sunt cei pe care-i înțeleg cel mai bine. Mai mult decât limba vorbită, felul lor de a fi îmi dă motive să savurez fiecare replică. Un clipit din ochi, un zâmbet cu subînțeles, o ezitare, toate dau farmec vieții mele. Libertatea de exprimare, de cele mai multe ori obositoare și fără sens, îi dă oricărui străin prilejul să caracterizeze românul: creativ, independent, descurcăreț.

Cum altfel să-mi învăț băieții ce înseamnă să fii român? Ar fi putut ei să facă diferența dintre modelele autentice și copiile care-i invadează? Aș fi putut să le povestesc ce ne-am dorit în decembrie 1989 și ce am obținut după 20 de ani. Astăzi însă fac singuri comparații. Foarte probabil că educația pe care încercăm să o dăm copiilor aici, în mijlocul “oportunităților” de acasă, este mai consistentă decât pe alte meleaguri. Au ocazia să probeze zi de zi toate principiile adunate din discuțiile purtate în familie.

Pentru moment, aici îmi împlinesc un vis. Descopăr oameni frumoși la suflet, integri și inteligenți care au forța să trăiască bucurându-se de normalitate, construindu-și familii și cariere, făcând planuri de viitor pentru ei și copiii lor oricât de dificil le este.

Așa am ales. Să pun mereu în celălalt taler poveștile celor de care merită să afle lumea întreagă. Pentru simplul motiv că încearcă “să schimbe ceva”.

Pe cât de repede mă avânt, pe atât de greu mă opresc. Mai am și alte motive, dar știu că și voi aveți destule.
N-ar fi rău să le puneți într-o ordine contribuind astfel la campanie.

Aștept răspunsurile voastre:)

Aceste rânduri au fost scrise cu ocazia campaniei “Ziua 1095”, campanie aniversară “LumeBuna.ro” (Știri cu impact pozitiv din și despre România) inițiată de Mihail Mușat, fondatorul proiectului, cu ocazia a trei ani de activitate.

Solicita o programare

Programeaza-te